Hoe weer te gaan daten na een breuk

U heeft een (langdurige) relatie gehad, deze is voorbij en u bent er klaar voor om weer een poging te wagen om 'de ware' te vinden. Maar voor de ware moet u wel uw best willen doen.

Tijdens een relatie trappen veel mensen in dezelfde val. Ze denken, 'Ik ben binnen en ik hoef niks meer te doen'. Dit gebeurt vaak niet eens bewust. U houdt van uw partner.
U verwacht, in voor en tegenspoed. Maar werkt dit zo? Op sommige vlakken, ja! Maar vergeet niet dat toen u verliefd was en u indruk wou maken op uw partner, u zich waarschijnlijk totaal anders heeft gedragen en u volledig u best deed de ander voor u te winnen.

 

Wederzijds waarschijnlijk ook. Maar wat als u een jaar verder bent in uw relatie? De onsmakelijke gewoontes die u heeft, die u eerst uit liefde verborgen heeft gehouden, maar nu uit liefde ze wel in bijzijn van elkaar doet. Onsmakelijke gewoontes doen uit liefde? Ja, uit liefde! Want er komt een punt waarop u denkt, van als hij/zij van mij houdt, dan moet ik dit of dat gewoon kunnen doen in zijn/haar bijzijn. Enerzijds logisch gedacht en in sommige gevallen kan het ook. Maar denk nu eens terug aan het begin. Toen u uw best deed. Is de persoon waar u verliefd op bent geworden dan niet meer de moeite waard om uw best voor te doen? Nu kunt u denken van 'nee', hij/zij is zoveel veranderd, hij/zij doet zijn best niet, dus ik ook niet. Dit is een wisselwerking welk u absoluut niet in uw relatie wilt hebben. En voorkomen kan worden door uw best te blijven doen.

 

Wordt uw moeite niet beantwoord, dan kan het zijn dat de persoon waarmee u bent, niet 'de ware' voor u is. 
Maar in een relatie werkt u aan zichzelf en aan elkaar. Je moet het beste van uzelf kunnen zijn. U moet niet alleen het beste van uzelf zijn, maar u moet ook de minste kunnen zijn en sorry kunnen zeggen wanneer nodig. Vooral wanneer u leeft met God, helemaal wanneer u samen leeft met God. 

 

Liefde moet van beide kanten komen en het betekend ook zeker niet dat u over zich heen moet laten lopen. Aantrekking onstaat juist wanneer er grenzen aangegeven worden. Immers, wanneer gaat de mens God aanroepen? Wanneer God diegene (tijdelijk) verlaat. Bij mensen werkt het net zo. Soms moet je elkaar even loslaten om jezelf en elkaar weer te kunnen terugvinden. Iedereen heeft soms ademruimte nodig om te zien wat hij heeft en wat hij misschien beter kan doen.

 

Wij willen met deze site en datingbureau mensen weer rechtop zetten en ze laten zien dat er altijd weer kans is op liefde. Maar wel binnen de lijnen en op de juist weg, een weg met God.